ISÄNMAAN ASIALLE

Huomenna lähden monen muun kera Lahteen. Keskustan mammuttimaisessa puoluekokouksessa tehdään tärkeitä henkilövalintoja. Puolueelle valitaan puheenjohtaja ja samalla myös Suomen pääministeri. Myös varapuheenjohtajien vaali on kiinnostava. Puheenjohtajavaalin rinnalla koko valtakunta seuraa kenet keskustaväki valitsee puoluesihteerikseen. Mennäänkö vanhoin eväin vai putsataanko pahoin ryvettynyt pöytä? 

Itse käytän valtakirjani pöydän putsaamiseen. Ehdokkaani puheenjohtajaksi on Mari Kiviniemi ja puoluesihteeriksi Timo Laaninen.  Viime hetken veikkaukseni  on, että Laanisesta tulee Keskustan uusi puoluesihteeri. Puheenjohtajakilvasta tulee todella tiukka vääntö Kiviniemen ja Mauri Pekkarisen välillä.

En aio käyttää virallista puheenvuoroa, sillä jos sellaisen saisi niin se voisi olla korkeintaan yhden minuutin mittainen ja sitä joutuisi päivystämään ja odottamaan pitkät tovit. Sensijaan puhun joka käänteessä Kiviniemen ja Laanisen puolesta. Se on paras tapa vaikuttaa.

Perjantai-illasta tulee värikäs ja tunteikas ehdokkaitten tukijoukkojen välinen mittelö. Vanhojen kokemusten perusteella näissä käännytysväännöissä käytetään aseina puhelahjoja. Käytäväkeskusteluissa tuodaan julki oman ehdokkaan ansiot täysimääräisinä sekä lisäksi kaiken kattavat perustelut. Puukot ja puntarit keskustaväki jättää koteihinsa.

Sen voin luvata, että minunkin myllyni jauhaa pitkää päivää Marin ja Timon puolesta.