SUITSET SOLMUSSA

Vaikka kälviäläisen ei pitäisi kaustislaisten asioihin sekaantua, niin teen se kuitenkin. Hienosta vuosittaisesta kansainvälisestä  Kaustisen kansanmusiikkitapahtumasta on tehty itsensä kaustislaisten voimin surkuhupaisa näytelmä.

On totta, että viime vuosina kansanmusiikkisäätiön nokkamiehet uskoivat liikaa palkattuihin vetäjiin. Nämä  palkkasoturit vetivät väljälti hermokerroksia eivätkä välittäneet seurata kulupuolta. Mutta ei luottamusjohdon tilapäisen nukahduksen olisi pitänyt johtaa kaiken saavutetun alasajoon.

Velkamäärä ei vielä tänä keväänä ollut niin suuri  etteikö siitä muutaman vuoden vakauttamislainalla olisi selvitty eteenpäin. Itse kansanmusiikkijuhlathan menivät hyvin. Sen kertoivat yleisömäärät. Kun vuosittain myytiin 30-50.000 lippua ja rahaa tuli pitäjään monesta tuutista, niin täytyy ihmetellä näitä kotikunnan takaaman lainan kaatajia. Jos kaiken eripuran lopputuloksena on, että maankuulu musiikkitapahtuma loppuu Kaustiselta, niin onhan se nolo juttu. 

Kyllä kuntapäättäjien pitäisi ymmärtää, että kinastella voi pienistä asioista, mutta suuret asiat pitää sopia. Nyt näyttää siltä, että Kaustinen on syöksymässä alakierteeseen, jota on vaikea muuksi muuttaa. Riitelyllä ja keskinäisellä miekkailulla voi olla kauaskantoiset seuraukset.

Valitettavasti.

2 kommenttia artikkeliin ”SUITSET SOLMUSSA”

 1. Ei pitäisi tosiaan puuttua käläviäläisten kaustislaisten asioihin, mutta monestihan se on niin jotta kauempaa näkee paremmin. Osaa nähdä
  sen metsän puilta. Omasta mielestäni olisi ollut selkeää jos marraskuun valtuuston päätöstä tai hallinto-oikeuden hylkäävää päätöstä valituksesta olisi kunnioitettu. KHO:n valituskirjelmä osoittaa sen ettei tosiasiallisia perusteita päätöksen kumoamiseksi ole vaan pitää koittaa hakea mahdollisimman kaukaa syitä joilla nyt voisi asian kaataa.
  Surullisinta tässä on kun valituksen tielle on lähtenyt pitkäaikainen kunnallispolitiikan ja kuntalain varmasti tunteva henkilö joka kyllä tietää ettei valitusperusteeet kovin pitkälle kanna.

  Nyt eletään kovia ja yllätyksellisiä aikoja, kansanmusiikkisäätiö taistelee olemassaolostaan ja on ainakin vielä iskuista selvinnyt, vaikka monelta taholta puukkoa kylkeen laitetaankin. Menneiden vuosien virheistä on otettu opiksi ja niiden jauhaminen olisi jo syytä lopettaa muutenkin sekä keskittyä katsomaan tulevaisuuteen. Siinä meillä jokaisella kaustislaisella sekä keskipohjalaisella olisi työsarkaa, sillä kansanmusiikkijuhlat kaipaavat ystäviä nyt todenteolla. Yhdessä ja yhteistyöllä ongelmat voidaan voittaa, mutta perussuomalaisia ei yhteen hiileen puhaltaminen valitettavasti tunnu kiinnostavan. Säätiöasia kun heijastuu moneen muuhunkin asiaan kunnassa ja poliittinen päätöksenteko on hankalaa kun populistit ottavat ilon irti kaikesta.

  Toivoaksemme ongelmista päästään yli ja säätiö pystyy keskittymään pitkäjänteiseen suunnitteluun niin talouden kuin toiminnankin osalta.

  Olli Rantakangas
  puheenjohtaja
  Keskustan Kaustisen paikallisyhdistys

Kommentointi on suljettu.