KAKSIPIIPPUISTA TOIMINTAA

Yrityselämässä vallitsevat tunnetusti kovat lait. Yritysten ja niiden johtajien tulee olla aina hereillä. Tuloksen teosta vastaavien on toimittava tarpeen tullen tunteet sivuun työntäen ja huomioitava vain taloudelliset tosiasiat. Yleisesti hyväksyttävää on pelata kovaa mutta sääntöjä ja lakeja noudattaen. Aivan kuten jääkiekko parhaimmillaan. Pelataan kovaa mutta vastustajaa kunnioittaen ja tuomareita uskoen.

Kaikki eivät kuitenkaan yrityselämässä noudata hyväksyttäviä pelisääntöjä. Monet pelaavat harmaalla vyöhykkeellä. On yrityksiä, jotka jättävät veronsa maksamatta, venkuloivat omistussuhteitaan ja pelaavat koko ajan sääntöjen rajamailla. Keltaisia kortteja tulee, mutta suoranaisia ulosajoja nämä veijarit taitavasti välttävät.

On väärin, että tällaiset yritykset saavat yhteiskunnan tukeja ja näillä sitten rynnistävät vaikeuttamaan rehellisesti toimivien yrittäjien ja yritysten markkinoita. Suomi Soffa on yksi tällainen esimerkki. Se sai superministeri Mauri Pekkariselta taannoin liki yhden miljoonan euron investointituen. 

Voidaan kysyä, onko tällainen diakonia moraalisesti oikeanlaista alue- ja elinkeinopolitiikkaa.