TIITISEN LISTA

Tänään korkein hallinto-oikeus päätti, ettei kuuluisaa ja salattua Tiitisen listaa julkaista. Yhtenä perusteluna oli Supon luotattavuus ulkomaisten toimijoitten silmissä. Kun tiedot 18 suomalaisnimeä sisältävästä listasta saatiin saksalaisviranomaisilta Suomeen, niin heidän mielipiteensä oli, että listan julkaiseminen on Suomen sisäinen asia.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä ei voi valittaa. Salaperäistä nimilistaa tullaan ainakin lähivuodet pitämään suojelupoliisin kassakaapissa julkisuudelta piilossa. Yhden johtopäätöksen tapaus Alpo Rusin ja kuukausikaupalla kestäneen vaaliraharyöpytyksen jälkeen keskustalaisena voi tehdä. Jos listalla esiintyisi keskustalaisia, niin takuuvarmasti joku olisi sen muodikkaasti medialle vuotanut.

Tähän on nyt tyytyminen. Näin avoimuuden aikakautena päätös kyllä ihmetyttää.

Yksi kommentti artikkeliin ”TIITISEN LISTA”

  1. Voi hyvä Tapani senthään, nyt joudun kyllä olemaan eräästä nyannsista erimieltä. KHO on tulkinnut median mielihalut aivan oikein ratkaisussaan. Ei pikkulapselle voi antaa partakoneen terää leikkikaluksi, siitä voi tulla iso pipi pikku kännyyn.
    Mulla olis muuten rakentava ehdotus tuon ”sopulilauman” käyttökohteeksi. Poliisipiirit vois luoda heistä valmiusryhmänt suurpetojen häätämistä varten taajamista. Asia tuli mieleeni aamunavetalla seuratessani Luodon citykarhu kekustelua ja suuria asiantuntijoita asiassa.

Kommentointi on suljettu.