ÄLKÄÄ MOITTIKO HÄNTÄ

Muistuu mieleeni tapaus vuosien takaa. Baariin saapui pariskunta liki aikamiespoikansa kanssa. Poika käyttäytyi silmään pistävän laiskasti, suorastaan vetelästi.

Kolmikon istuutuessa isältä loppui vieteri ja hän kirosanalla vauhdittaen moitti poikaansa ja käski häntä käyttäytymään reippaammin. Silloin rouva puuttui peliin sanoen miehelleen: ” Älä moiti häntä vaan kannusta häntä.”

Sama on tilanne tähän asti surkeasti suoriutuneen Suomen olympiajoukkueen kanssa. Ei tilanne moittimalla ryhdisty. Kisojen jälkeen tarvitaan seikkaperäinen analyysi siitä,  missä mentiin metsään ja mitä mahdollisesti tehtiin oikein. Senjälkeen on rakentavalla ja eteenpäin suuntaavilla toimilla ryhdyttävä luomaan parempaa menestystä.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö olympiakisojen jälkeen saisi  henkilövaihdoksista puhua. Päävalmentaja Magnar Dalen ja hiihtoliiton puheenjohtaja Matti Sundberg voisivat hyvinkin siirtyä muihin hommiin.