JUNALIIKENNE TAKKUILEE

Todelliset talvisäät runsaine lumisateineen ja pitkäkestoisine pakkasineen ovat aiheuttaneet liikenteelle pulmia. Erityisesti junaliikenne on ollut paineen alaisena. On selvää, ettei monen tunnin odotukset kylmissä aseman odotustiloissa herkkua ole.

On kuitenkin syytä muistaa, ettei vielä ole onneksi sattunut pahempia junaonnettomuuksia. Kun aikataulut pettävät ja rautateitten kaluston ja vaihteitten toiminta on lumen ja pakkasen takia vaikeuksissa, niin turvallisuusuhat ovat todellisia. Siksi VR:n henkilöstön on pidettävä pää kylmänä ja kuunnneltava matkustajien kritiikkiä vain soveltuvin osin.

Matkustajien armoton kritiikki ei saa johtaa paniikin omaisiin toimiin. Kaikissa olosuhteissa turvallisuus on tärkeintä. Junien on pysyttävä raiteillaan. Riskeihin ei ole varaa.

Läntisessä naapurissamme Ruotsissa on aivan samat ongelmat. Junat ovat olleet jopa 10 tuntia myöhässä ja junavuoroja on peruttu. Jos tämä meitä lohduttaa.