HEIKOSTI MENEE

Ne, jotka ovat käyneet Vancouverissa sanovat, että se on yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Tämä välittyy myös kisaruuduista kotikatsomoihin. Puitteet tämän vuotisille talviolympialaisille ovat joulukorttimaiset.

Näihin upeisiin maisemiin valitettavasti ovat suomalaisten ilonhetket pysähtyneet. Suomalaisurheilijoitten valmistautuminen nelivuotiskauden tärkeimpiin kisoihin on pahasti epäonnistunut. Kun vielä onnetarkin on meidät hylännyt, niin korutonta on ollut tähän astinen kisakertomus.

Perinteiset suomalaislajit maastohiihto, mäenlasku ja ampumahiihto ovat menneet odotuksiin nähden penkin alle. Eikä näistä lajeista enää voi kovin paljon odottaa tulevinakaan kisapäivinä. Tähän kun lisätään mäenlaskijoitten ihmeelliset pukusotkut, niin ei voi kun ihmetellä.

Oli onnetonta, kun Suomen hiihtoliitto kiirehti jatkamaan hiihdon päävalmentaja Magnar Dalenin sopimusta ennen kisoja. Kyllä Dalenin on tästä vaikea jatkaa. Hiihtoliiton uudelle johdolle toimikauden alkutaival on ollut surkeaa räpiköintiä.

Olen sitä mieltä, että hiihtoliiton toppatakkiosaston ylin johtajakin voisi olla todellinen urheilumies. Herraskainen vuorineuvos Matti Sundberg on vähintäänkin outo lintu oksallaan.