HUIPPUASIANTUNTIJA EI KELVANNUT

En ole huomannut, että millään foorumilla olisi purettu kaikilta osin viime EU-vaalien tulosta. Teen sen nyt yhdestä näkökulmasta tällä kanavalla. En ymmärtänyt enkä ymmärrä vieläkään, ettei maa- ja metsätalousalan asiantuntija Esa Härmälä kelvannut suomalaisille maataloustuottajille. Se oli mielestäni tämän vuosituhannen suurin töppäys tällä rintamalohkolla.

Esa Härmälä on huippuammattilainen, joka tuntee suomalaisen maatalouden läpikotoisin sekä vielä kaupan päälle Brysselin kiemurat. Hän olisi ollut kiven kova edustaja valvomaan ja ajamaan suomalaisen maaseudun etuja Euroopan unionissa. Mutta valveutunut ja järjestäytynyt maatalousväki nukkui  ja kuunteli kaiken karvaisia kuiskaajia.

Outoon valoon joutuvat maatalousväestön mielipiteet siitä, ettei heitä kuunnella ja ymmärretä Brysselissä. Jos on varaa jättää rannalle Esa Härmälän kaltainen osaaja, niin asiat ovat silloin niin hyvässä ”timmissä”, että heikommatkin edustajat kykynevät niitä hoitamaan.