SATAMAN PORTTI etenee

Eilisessä kaupunginvaltuustossa oli merkittävä investointihanke päätettävänä. PortToweriksi kutsutun rakennuksen kustannusarvio on 8,1 miljoonaa euroa. Riskit tietysti puhuttivat valtuutettuja.

Hankkeen kärkivastustajana esiintyi kristillisdemokraattien kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Bjarne Kallis. Hän useassa puheenvuorossaan korosti, että kaupungin ja yhteiskunnan varoja pitää hoitaa kuin omiansa. Itse olin varavaltuutettuna kokouksessa ja asetuin kannattamaan kaupunginhallituksen yksimielistä rakentamisesitystä.

Kokouksen aikana pidettiin myös yksi neuvottelutauko. Sen aikana valtuutettu Kallis ohimennessään hiukan yrmeänä huikkasi minulle, että anna kukkarosi. En kerinnyt hänelle ohikiitävässä hetkessä vastaamaan mutta teen sen nyt.

Mielelläni annan Bjarnelle kukkaroni, jos hän hoitaa takuuvarmasti minun kukkaroani yhtä huolella ja taidolla kuin omaa kukkaroaan. Mutta yhteiskunnan kukkaroa en luovuttaisi Kallikselle missään vaiheessa. 

Muutaman äänestyksen jälkeen kaupunginhallituksen esitys tuli valtuuston päätökseksi äänin 31-18. Kokkolan kaupunki myönsi omavelkaisen takauksen hankkeelle ja suurteollisuusalueen portiksi suunniteltu projekti etenee ja toteutuu.