VUOKATISSA HIIHTELEMÄSSÄ

Olin kuluneen viikon Vuokatissa hiihtelemässä. Alkuviikko sujuikin hyvin, mutta sitten pikku pakkaset alkoivat häiriköidä hiihtoharrastusta. Liki 30 asteen pakkasessa suksi ei luista eikä hiihto ole enää mielekästä.

Yllättävää oli, että Kainuussa on niin vähän lunta. Maastoon ei ole voitu vetää kunnon latu-uria. Vuokatin hiihtoputken ympärillä mutkitteleva kilpalatu oli huippukunnossa. Sille ladulle pitäisi vain olla enempi harjoituskilometrejä takana. Onneksi oli helpompi aurinkoreitti kohtuullisen lykittävässä kunnossa.

Maisemat ovat Kainuussa postikortin kauniit sekä talvella että kesällä. Vuokatti on tilastojen mukaan maamme suosituin matkailukohde vuositasolla. Sinne panostetaan edelleen mittavin investoinnein. Sotkamo ja Vuokatti ovat Kainuun lukkoja. Siellä saa satunnainen matkailija tasokasta ja ystävällistä palvelua. Eikä sinne ole mahdoton matkakaan.

Terveisiä Vuokatista!