KAPAASIKIISTA ON MENNYT LIIAN PITKÄLLE

Takavuosina tv:sta tuli draamasarja Matkalaukkukostajat. Nyt pyörii Helsinki-Vantaan lentokentällä, maamme päälentoasemalla samanniminen farssi. Tästä viimeisenä todistuksena oli, kun juoksijalegenda ja tulevien Lontoon 2012 olympiakisojen johtaja Sebastian Coe myöhästyi eilisestä Suomen urheilun gaalajuhlasta laukkuskandaalin vuoksi. Tämän päivän uutiset kertovat, ettei lordi Coe ollut vieläkään saanut matkatavaroitaan. 

Toinen kiusallinen todistus tuli suomalaiselta perheenisältä, joka odotteli matkatavaroitaan muutaman tunnin. Hän oli hädissään kun laukuissa oli lastensa tärkeät lääkkeet. Kun hän ei saanut henkilökunnalta kunnon vastausta laukkujensa kohtaloihin, niin hän porhalsi heidän työtiloihinsa etsimään niitä. Hän näki suuret lojuvat matkatavararöykkiöt ja henkilökunnan heittelevän tikkaa.  

Me täällä Suomessa monesti nauretaan esimerkiksi venäläisille heikosta palvelusta ja toiminnasta. Ei meidän kärsi nauraa kellekään. Eräs ystäväni kysyi minulta, mikä on täydellinen matka. En osannut vastata mitään järkevää. Oikea vastaus on:  Kun panet matkatavarat Finnairin koneeseen ja menet itse junalla, niin eivät kummatkaan tule perille.

Näin mennään Suomessa sivistysvaltiossa vuonna 2010.