MAHDOTONTA HYVÄKSYÄ

Viime päivät on kohistu Kokkolan kaupungin johtavien viranhaltijoitten palkankorotuksista. Eikä syyttä. Lisää sytykettä runsaaseen palautteeseen aiheutti, kun esitykset tuotiin kaupunginhallitukseen salaisella b-listalla.

Ajankohta johdon palkankorotuksille on aina huono. Mutta nyt vaatimusten hyväksyminen olisi vähintäänkin poliittinen itsemurha. Kun monissa ympärillä olevissa yrityksissä ja yhteisöissä käydään yt-neuvotteluja, jotka usein johtavat lomautuksiin ja jopa irtisanomisiin, niin olisi vähintäänkin omituista nostaa kaupungin johtoportaan palkkoja esitetyn mittavasti. Myös kuntien taloudet ovat tiukilla ja Kokkolallakin on täysi tekeminen vastata kuntalaisten peruspalveluista. 

Lisäksi liittyvien kuntien monet työntekijät saavat tuntuvasti pienempää palkkaa kuin kaupungin työntekijät vastaavissa työtehtävissä. Palkkojen harmonisointi pitää saada nopeasti liikkeelle ja siihen täytyy löytyä rahat. Saman työnantajan pitää pystyä maksamaan samaa palkkaa samanlaisesta työstä koko kaupungin alueella.

Mutta toki pitää myös hyvän työnantajan huolehtia oikeudenmukaisuuden toteutumisesta. Jos joku on esimerkiksi työtehtäviensä johdosta selkeästi kakkoshenkilö, niin kyllä hänellä pitää maksaa myös tehtäviensä ja vastuunsa oikeuttamaa palkkaa. Tällaiset vääristymät pitää korjata vaikka aika olisi kuinka huono.

Yksi kommentti artikkeliin ”MAHDOTONTA HYVÄKSYÄ”

  1. Niin on miltä näyttää. Kyllä kaupungin virkamies ja luottamushenkilö johto on onnistunut (epäonnistunut ) viime päivien toimillaan saattamaan koko päätöksentekokoneiston varsin natisevaan tilaan. On vakavasti kysyttävä. Eikö kaupungin ylimmällä virkamies ja luottamushenkilö johdolla ole sellisia puhevälejä jolla tämänkaltaiset lapsukset voitaisiin tappaa ennen syntymää? Vai onko asia vielä yksinkertaisempi ”asemiinajoharjoitus”. Kalliiksi käy loppuviimeksi meille kaupunkilaisille. mutta piiri pieni pyörii ja……

Kommentointi on suljettu.