KAUSTISEN JALOKIVET

Elämme nopearytmistä muutoksen aikaa. Rakenteet ympärillämme muuttavat muotojaan. Monet turvallisiksi koetut asiat menevät historiaan ja pitää sopeutua uusiin haasteisiin.

Kulttuurista löytyy kuitenkin kestävää ja pysyvää. Sen arvoa ja paikallisuutta eivät talouden kovat lait eivätkä suhdanteet pysty nujertamaan. Pitkälti legendaaristen Konsta Jylhän ja Purppuripelimannien tahdittamina syntyivät Kaustisen vuotuiset kansanmusiikkijuhlat. Niillä on pitkä ja ansiokas historia. Viime kesänä liki 120.000 kävijää ja musiikkitapahtuma tunnetaan laajalti maailmalla.

Haitekkejä tulee ja menee. Tällä haavaa enimmäkseen Kiinaan tai Intiaan. Kaustisen musiikkifestivaalit ovat niin arvokas asia, että niitä ei voi ostaa isollakaan rahalla. Ne ovat olennainen osa kaustislaisuutta, perhonjokilaisuutta ja keskipohjalaisuutta.

Nämä aidot ja arvonsa säilyttävät jalokivet ovat yhden miljoonan takauksen arvoiset.