TIE VIE ETEENPÄIN

Kokkolalaisittain vaikea suuntautuminen on nyt löytänyt pitävän menosuunnan. Ravikielellä sanottuna lähto on ajettu, hyväksytty ja palkinnot jaettu. Näin kertoi Kokkola-lehden eilen julkistettu kysely. Kokkolalaiset haluavat kuulua Keski-Pohjanmaan maakuntaan. 

Pro Kokkola-liike on myös tämän selkeän viestin noteerannut. Kokkolan irroittaminen Keski-Pohjanmaan maakunnasta ei voi olla enää relevantti tekijä heidän tavoitteissaan. Liike joko sulaa tai joutuu hakemaan käyttövoimansa toisenlaisista poliittisista päämääristä.

Jos saisi neuvoa, niin kutsukaa Keskustakin piiriinne mukaan. Ei se mikään mörkö ole. Kaikkien puolueitten yhteinen pro Kokkola-liike saisi varmuudella aikaan monenlaista positiivista tekemisen meininkiä.

Joka tapauksessa tie on valittu. Päätös ei enää muutu valtioneuvostossa. Nyt on toimittava kuten viisas ja kaukonäköinen talonpoika taannoisen EU:n liittymisen jälkeen. Hän minimoi haitat ja maksimoi hyödyt.

Pietarsaari -Kokkola yhteistyön kannattajillekaan pohjoinen ei ole kuolinisku. Se voi olla alku jollekin uudelle.

Vaikka olenkin sitä mieltä, että pohjoisesta tuulee koleasti. Niin nyt valittu tie vie varmuudella eteenpäin.