TOTTENHAM VAUHDISSA

Englannin huippukovaa valioliigaa on pelattu kolme kierrosta. Tottenham Hotspurs johtaa puhtaalla pelillä. Tänään sunnuntaina West Hamin Upton Parkilla käyty kiihkeä Lontoon paikallisottelu päättyi Spursin 2-1 voittoon.

Se oli kova suoritus. West Hamista on kehittynyt huippumanagerinsa Gianfranco Zolan johdolla taisteleva ja tehokasta jalkapalloa pelaava joukkue. Sitä ei varsinkaan kotikentällä heppoisilla esityksillä voiteta. Kun vielä pelitilanteiden valossa Tottenhamin voitto oli ansaittu, niin se on paljon se.

Tottenhamin manageri Harry Redknapp on virittänyt Spursin oivalliseen vireeseen. Erityisesti keskikenttä ja hyökkäyskalusto on äärimmäisen hyvässä iskussa. Esimerkiksi nimet Aaron Lennon, Luka Modric, Robbie Keane ja Jermaine Defoe edustavat huipputaitoa.

Kolmen kierroksen perusteella ei vielä mitaleita jaeta. Se on selvää. Mutta jotenkin kutkuttaa sillä tavalla, että Tottenhamin kannattajille paistaa pitkästä aikaa se kirjailija Matti Hällin ” Ruottinojan aurinko.”