EI OLE KÄRJESSÄKÄÄN HELPPOA

Piikkipaikka ei ole helppoa raviradalla eikä politiikan sarallakaan. Kokoomus on saanut paistatella päivää ja antaa maailmaa syleileviä lausuntoja. Kaikki ovat ihastelleet gallup-johtajien toimintaa liki kritiikittömästi. Myös media on antanut kokoomukselle siunatun rauhan.

Mutta huipulla on aina tuullut. Sen osoitti taas kerran eduskunnan puhemies, kokoomuksen vanha isäntä Sauli Niinistö, joka ripitti hallitusta ja puoluetoveriaan, kokoomuksen puheenjohtajaa rahaministeri Jyrki Kataista budjetin kellumisesta tyhjän päällä ja mikä vakavinta asioitten salaamisesta. Niinistön piti tietää, että hallitus tuo vielä ennen kesälomia päivitetyt taloustiedot eduskunnalle. Niinistön syyttely taloustietojen pimittämisestä voidaan sijoittaa lapsellisen kunnostautumisen piikkiin.

Sauli Niinistö on kansan keskuudessa tällä hetkellä suosituin politiikko. Hänestä leivotaan seuraavaa presidenttiä. Hän on monelle messias yli muiden. Kaikesta päätellen hän itsekin uskoo tähän. Hänestä on tullut ylimmäinen talousasiantuntija ja lausuntojen antaja.  

Ei ole puheenjohtaja Jyrki Kataisellakaan helppoa. Lisärasitteena ja huolen aiheena on vielä puolueen kannatuksen kasvun pysähtyminen. Eikä puolueen voittokulku jatku, jos tällaisia syytöksiä puheenjohtajaa kohtaan omien joukoista esitetään.