KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ EUROOPPAAN

Pörssiyhtiöistä kuuluu tänä päivänä samanlainen viesti. Mikään ei riitä. Ahneus ja vallanhalu ajavat kaiken edelle. Nuoret toinen toistaan seuraavat toimitusjohtajat on istutettu ja pantu saneeraamaan yhtiöiden asiat tuloskuntoon. Yrityksiin pitää saada nuorekas ”dream team” joukko tulosta tekemään. Vanhat ja vähän huonompi saattoiset ovat riippa, joka nykyoppien mukaan tulee heittää pellolle.

Pörssiyhtiöiden on tuotettava pikavoittoja osakkeenomistajille. Ei riitä hyvä tulos vaan pitää täyttää vielä neljännesvuosittain odotusarvot. Inhimillisyys ja vastuuntunto työntekijöistä, ympäristöstä ja muusta yhteiskunnasta on nykyajan pörssikapitalismille lisärasite ja sivuseikka. Pelataan venäläistä rulettia, jossa aseen on panostanut suurpääoma. Riskit jäävät tavallisille yrittäjille ja sijoittajille. Tälle amerikkalaiselle äkkirikastumisen unelmalle suomalainen kokoomus on myynyt sielunsa.

Paluuta ei ole tietenkään enää entisen Yhtyneitten Paperitehtaitten karismaattisen patruunan Juuso Walldeniin aikoihin. Legenda kertoo, että Juusolla oli tapana Valkeakoskella aina sunnuntaisin samaan aikaan tehdä kaupungilla kävelykierros. Tehtaan työntekijät ja muutkin kaupunkilaiset saivat purkaa hätäänsä Juusolle, joka yleensä aina auttoi tavalla tai toisella.

Keskustan pitää sanoutua irti tästä itsekkäästä ja palloamme tuhoavasta riistomenosta ja antaa kokoomuksen hoitaa ryöstökapitalisminsa. Meidän keskustalaisten pitää huolehtia paremmin ihmisistä ja ottaa humaanimpi ote yhteisiin asioihin. Rehellisestä työstä, työntekijöistä ja yrittäjistä on pidettävä parempaa huolta. On siirryttävä entistä pontevammin kestävän kehityksen tielle. Sitä viestiä pitää viedä Eurooppaan.

Mielestäni Anneli Jäättenmäellä on kykyä ja taitoa olla kestävän kehityksen edistäjä. Hänellä on kokemusta ja uskallusta ajaa suomalaisten asioita joka foorumilla. Siksi tuen Annelin uudelleen valintaa Euroopan parlamenttiin.