KAUPPA ELIMINOI RUOKAVERON?

Ruoan arvolisäveron alennus oli keskustalaisten vaaliohjelmassa. Tämä lupaus astuu voimaan ensi syksynä. Polittisesti tämä on oikean suuntaista päätöksentekoa. Päätetty ruokaveron kevennys kohdistuu pieni-ja keskituloisten sekä ennenkaikkea lapsiperheiden hyväksi.

Kysymys kuuluu meneekö tämä veronkevennys sitten perille? Vai nielaiseeko kaupan ahnas kita sen itselleen? Pahoin pelkään, että näin ainakin osittain käy. Suomessa ei todellinen kilpailu toimi. Kauppa se on kun kannattaa. Kauppaketjut rakentavat tulorahoituksella toinen toistaan komeampia liiketiloja.

On tietysti hyvä, että joku pärjää ja bisnes toimii. Mutta määrä se jäärälläkin. Kyllä näitä jättisuuria ”ideaparkkeja” alkaa olla suloisessa Suomessamme ihan riittämiin. Tulee ikävä intiimejä pikku kahviloita ja putiikkeja, jotka ovat tällä menolla pian historiaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”KAUPPA ELIMINOI RUOKAVERON?”

  1. Osittain iloa toi eilen julkaistu tutkimus jonka mukaan ruoan hinta on lakannut nousemasta. Silti ollaan kaukana siitä jotta hinnat alkaisivat tippua toden teolla. Itse uskon hintojen laskuun ALV-alennuksen myötä, koska kauppa on asian pyhästi luvannut ja hallitus kyllä asiaa tarkkailee. Kokonaan toinen asia on se kuinka hyvillä mittareilla asiaa voi tarkastella riittävässä laajuudessa. Siitä voidaan käydä pitkä periaatteellinen keskustelu ja varmasti parhain menetelmä olisi valtion käyttää koeostajia, ministerien ruokakoriostosten kuitit talteen niin siinä olisi mittaria.

Kommentointi on suljettu.