KESKUSTALLE TULOSVAROITUS

Yritysmaailmassa johto antaa tulosvaroituksen, jos bisnes alkaa menemään huonosti. Politiikassa kansalaiset antavat tulosvaroituksen, jos luottamus lähtee menemään vikasuuntaan. Viimeiset gallupit ovat Keskustalle selvä tulosvaroitus.

Kesäkuun alun EU:n parlamenttivaalit ovat Keskustan terävimmälle johdolle kohtalon kysymys. On vaikea ajatella koko puoluejohdon jatkavan niin kuin ei mitään, jos vaalien tulos on heikko. Kolme keskustalaista läpimenijää on vähimmäisvaatimus. Keskustan ehdokasasettelu kokonaisuudessaan on kyllä kattava. Toimittaja Johanna Korhosen mukaantulo tuo puolueelle henkistä lisäarvoa. Aivan viimeiseksi nimetyt olisivat voineet olla paremmin mietittyjä.

Keskusta oli viime viikonloppuna aateristeilyllä. Mielestäni emme päässeet mediassa kovinkaan hyvin esille. Se on perinteisesti ollut vahva lajimme. Mutta nyt puhemies Sauli Niinistö vei pääuutisen spekuloimalla tulevaa hallitusta. Medianäkyvyyttä ei Keskusta lisää sillä, että puoluesihteeri Korhonen haukkuu etelän lehdet ja toimittajat sinipunaisiksi. Ison puolueen johdolla pitäisi olla tällaisilla reissuilla aina takataskussaan muutama asia, joka herättää valtakunnallisen median ja yltää ykkösuutiseksi.

Jarmo Korhosen pitää muistaa se kylmä tosiasia, että Keskustan pitää olla yksi vaihtoehto, kun ruuhkasuomalainen valitsee puoluettaan. Ellei näin ole, niin tulosvaroitus muuttuu pysyväluonteiseksi.