KOKOOMUS UHOILEE

Kodin, uskonnon ja isänmaan melkein valloittanut kokoomus on voimansa tunnossa. Viimeiset mielipidemittaukset ovat osoittaneet heille yli 25 % kannatusta. Se on kokoomukselle historiallisen korkea kannatuslukema. Ei ole ihme, etteivät porvaripuolueen kannattajat eivätkä heidän edustajansa tahdo pysyä nahoissansa.

Kokoomuslaisten silmissä siintää jo ulkopoliittisen johdon ”reeti” eli värisuora: presidenttinä Sauli Niinistö, pääministerinä Jyrki Katainen ja EU-komissaarina Alexander Stubb. Se on täysin mahdollista, mutta matkaa ja kenties monta mutkaakin tähän kokoomuslaiseen unelmaan vielä on.

Naton vastustajana tällainen ulkopolitiikan ”reeti” pelottaa. Kokoomuslaisten lapsenusko Natoon ja sen turvallisuustakuihin on hämmentävää. Toivottavasti ulkopolitiikkamme johtoon kuuluu jatkossa myös toisinajattelijoita. Ei viisaus missään asiassa ole yhden ryhmän omaisuutta eikä yksinoikeutta.

Pääministeri Matti Vanhanen esiintyi viikonloppuna pontevasti ja edukseen. Hän pani poikki puolustusministeri Kari Häkämiehen aloittaman keskustelun ehdokkaastamme EU:n ulkoministerin postille. Häkämies ehdotti tehtävään ulkoministeri Alexander Stubbia. Pääministeri Vanhanen täsmensi, että asia kuuluu hänen tontilleen ja Suomen ehdokas tehtävään on EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn.   

Pääministeriämme Vanhasta on perusteetonta moittia. Kun asiat vaativat, niin kyllä häneltä oikean laista puhtia löytyy. Suomella on tähän aikakauteen sopiva ja asiat hallitseva pääministeri.