VONKAMIEHIÄ JA AISANKANNATTAJIA

Sunnuntain Hesarissa oli uutinen, että Vantaan keskustan äsken valittu sitoutumaton kaupunginvaltuutettu Timo Auvinen jätti valtuustoryhmänsä kesken kunnallisjärjestön kokouksen. Hänen mielipiteensä kunnallisjärjestönsä toiminnasta suoraan lainattuna oli:” Siellä käy porukkaa, jotka käyvät kunnallisjärjestönsä kokouksissa kerran neljässä vuodessa junttaamassa tietyt ihmiset tietyille paikoille.”

Valitettavasti tällainen on tuttua toimintaa. Porukassa on vonkamiehiä ja aisankannattajia. Yhteinen piirre tälle ryhmälle on, että he eivät itse asetu vaaleissa ehdolle. He ovat joskus mittauttaneet kannatuksensa ja todenneet sen keveäksi.

Mutta vonkamiehet ja aisankannattajat ovat keksineet markkinaraon. He lyöttäytyvät jonkun valtuutetun tai puolueosastopampun kylkeen. He seuraavat uskollisesti pomojaan ja aina kun on paikkoja jaossa he ilmestyvät kuin tuhkasta esittämään määrättyjä henkilöitä. Palkinnoksi he saavat paikan ensimmäisestä kattauksesta. Kun taas jotkut vaaleissa ehdolla olleet ja hyvinkin pärjänneet saavat tyytyä toiseen kattaukseen.

Ellei keskusta uusi toimintatapojaan, niin ei Timo Auvinen jää ainoaksi loikkaajaksi. Monet itselliset ajattelijat tulevat sanomaan:  Sayanora Keskusta – Näkemiin Keskusta.