SUNNUNTAI-ILTANA OLLAAN VIISAAMPIA

Ensi sunnuntaina 26.10 on varsinainen vaalipäivä. Toivottavasti äänestäjät ovat silloin liikkeellä. Äänestysprosentti mittaa aina demokratian tilaa. Uskon, että kansalaiset käyvät vaaliuurnilla vilkkaammin kuin neljä vuotta sitten.

Minultakin ovat monet kysyneet, kuinka näissä vaaleissa Kokkolan osalta oikein menee? On hyvin vaikea arvioida, miten puolueet pärjäävät ja miten puolueitten sisällä ehdokkaat menestyvät. 

Täällä käydään tiukka kisa, sillä mukana ovat kolmen puolueen valtakunnalliset johtohenkilöt. Demareilla puheenjohtajansa Jutta Urpilainen, Keskustalla varapuheenjohtaja Tuomo Puumala ja KD:llä heidän vahva miehensä Bjarne Kallis. Heidän äänimääriinsä kohdistuu valtakunnallinen mielenkiinto.

Keskustan osalta uskon, että läpi menee 16-17 eniten ääniä saanutta ehdokasta. Heidän joukkoonsa pitää mahtua, jos mieli kaupunginvaltuustoon. Se vaatii ehkä noin 130 ääntä. Tuohon joukkoon yritän ängetä. Kampanjani on sujunut hyvin ja palaute on ollut myönteistä.

Arvoisat äänestäjät! Tulevana sunnuntaina vielä ehditte käydä äänestämässä. Toivon valintanne olevan numero 57. Se on minun numeroni.

Sunnuntai-iltana tulokset selviävät nopeasti. Yhdeksän tienoilla ovat pienempien kuntien osalta tulokset jo selvillä. Kymmenen tienoilla varmaan koko maan tilanne. Tuloksia tulee joka tuutista.  Katsotaan miten äijän käy?