KOKKOLAN JALKAPALLOSTADION

Kokkolalla on pitkät ja kunniakkaat perinteet jalkapallossa. Kaupunki kuuluisi ehdottomasti pääsarjatasolle. Jalkapallosta tulee tehdä yksi Kokkolan vetovoimatekijöistä. Se on hieno laji. Sitä harrastetaan kaikkialla maailmassa. Sillä on myös joukkuelajina kasvattava merkitys. Elämässäkin pitää osata syötellä.

Minulta kysyttiin, että pitäisikö jalkapallostadion rakentaa Kokkolaan ja mihin? Vastasin, että Keskuspuisto on paras paikka.  Keskuskentälle ei kannata enää paljon investoida. Kun sanoin olevani Keskuspuisto vaihtoehdon takana tarkoitin, että kaavallisesti pitää tilanteeseen varautua ja suunnitelmat, joita en ole vielä edes nähnyt, pitää viedä lopulliseen muotoonsa.

Milloin sitten päästään rakentamaan? Se on kova kysymys. Olemme todennäköisesti menossa jonkin asteista taloudellista taantumaa kohden. Kaupungin talousnäkymät eivät ole kovinkaan suotuisat. Varsinaiseen rakentamispäätökseen voi vastata, että silloin vasta voi aloittaa, kun rahoitus on kunnossa. Siihen voi mennä aikaa.