STUBBILLA JA HÄKÄMIEHELLÄ VAUHTISOKEUTTA

Kunnnallisvaalien alla pitäisi puhua kuntien ja kotien asioista. Näyttää kuitenkin siltä, että vauhdikas ulkoministerimme Alexander Stubb täyttää lehtien otsikot ja vie väkisinkin keskustelun ulkopolitiikan alueelle.  

Avoimuutta korostava ulkoministerimme julkaisutti suurlähettiläiltämme pyytämiään raportteja Helsingin Sanomissa. Se oli varsin kyseenalainen manööveri. Kuka tämän jälkeen uskaltaa raportoida avoimesti ja totuudenmukaisesti asemamaansa tilanteista, kun raportit saattavat joutua mihin tahansa julkisuuteen.

Ulkoministeri Stubb nimesi Georgian ja 08.08.2008 käänteentekeväksi tapahtumaksi maailmassa ja Euroopassa. Nyt eivät enää hänen mukaansa vanhat totuudet auta vaan turvallisuusasioita on katsottava kokonaan uudesta näkökulmasta. Yhä useampi kysyy, mikä on muuttunut? Tällainen vouhottaminen ei ole enää Suomen etujen mukaista.

Ei Suomen turvallisuuspolitiikan perustotuuksia tarvitse joka kuukausi linjata, kuten kokoomuslaiset juppipoliitikot Stubb ja puolustusministeri Jyrki Häkämies vaativat. Eikä meidän kannata pullistella.

Geopolitiikan tärkeä merkitys tulee tiedostaa turvallispoliittisessa ajattelussamme. Tuntuu siltä, että turvallisuusasiamme ovat liian nuorten  ja hätäisten miesten käsissä. Lisää happea ja malttia ajatteluunne ja toimintaanne ministerit Stubb ja Häkämies.