NUMEROT ON SAATU

Kunnallisvaaliehdokkat on nyt numeroitu. Oma numeroni on 57.  Nyt sitä on sitten viimeistään virallisesti ehdokas.

Mikäpä siinä. Ihmisten asialle nöyrällä mielellä. Tilanne on historiallinen. Kuntaliitosten myötä olemme kokkolalaisia vuoden alusta alkaen. Olen kuitenkin varma, ettei kälviäläisyys meistä noin vain karise pois.

Tavalliselle asukkaalle tämä tuo tuskin mitään uutta. Talo pysyy entisellä paikallaan ja peruspalvelutkin pelaavat vanhaan malliin. Suurin piirtein samat asiat kuin ennenkin voi hoitaa palvelutoimistoksi muuttuvassa kunnanvirastossa.

Eikä tässä ehdokastilanteessa ole paljon muutosta edellisiin kertoihin. Kälviäläisten asioita edelleenkin ollaan menossa hoitamaan ja turvaamaan. Tosin tulevilla valtuutetuilla tehtäväkenttä lavenee. Nyt valittavan valtuuston on saatava uuden kaupungin talous vakautettua ja turvattua myös se myönteinen kehitys, jolla uralla Kokkola on ollut.

Siinä on haastetta kerrakseen. Talousnäkymiä uhkaa rahan hinnan kallistuminen, joka tarkoittaa Kokkolankin osalle tuntuvasti lisääntyviä korkomenoja. Ehdokas numero 57 lupaa omalta osaltaan jäntevää talouden pitoa. Jos päättäjäksi pääsen.