LIIKENNEMINISTERILLÄ ANTOISAT TUOMISET

Keskustalainen liikenneministeri Anu Vehviläinen vieraili alkuviikosta Kokkolassa ja Perhonjokilaaksossa. Ministerivierailu paikkakunnalla on aina tapahtuma, joka on syytä noteerata. Niin nytkin.

Ministeri Vehviläinen ei tullut maakuntaan tyhjin lupauksin. Hän kaivoi esiliinansa taskuista paljon puhutun ja kovasti kaivatun Kokkolan Satamatien kiertoliittymän rakentamiseen puuttuvat 150.000 euroa. Se oli liikenneministeriltä kelpo työ. Kokkolan kaupunginvaltuusto oli jo päättänyt maksaa tuon puuttuvan summan kaupungin varoista. Nyt tehty päätös voidaan mitätöidä.

Tiistaisen ministerivierailun ohjelmaan kuului myös Kokkolassa järjestetty EU-tilaisuus, jossa ministeri Vehviläinen puhui EU:sta ja liikennepolitiikasta. Kaikesta ministeri Vehviläisen sanomisista sai sen vahvan vaikutelman, että niin liikenneasiat kuin muukin osaaminen ovat taitavissa käsissä.

Illalla liikenneministeri oli Kaustisen ja Vetelin kuntien vieraana ja hän puhui ajankohtaisista asioista myös Keskustan K-P:n piirin piirikokouksessa Kaustisella.

Me kiitämme liikenneministeri Vehviläistä merkittävästä ja tarpeellisesta rahallisesta panoksesta liikenneinframme parantamiseksi. Tuli perusteltu tunne, että kyllä tämä hallitus kuitenkin teistämme huolta kantaa.