KUNTAMARKKINOILLA

Olin viime keskiviikkona ja torstaina kuntamarkkinoilla Helsingissä. Niillä käy edelleen kiitettävästi kunnallisväkeä kaikkialta Suomesta. Siinä niiden voima onkin.

On antoisaa keskustella eri puolelta olevien kunnallisihmisten kanssa. Kuntakenttä on monenlainen. Voi sanoa, että toimintakulttuuri on joka paikassa erilainen. Yksi asia on kuitenkin yhteinen. Kunnissa eletään muutosvaihetta.

Kuntakartta on muuttunut ja tulee muuttumaan. Kuntaliitosten ensimmäinen aalto on menossa. Kunnallista palvelutuotantoa reivataan uuteen uskoon. Yhteistyö yli kuntarajojen on tullut jäädäkseen eikä palvelujen yksityistäminen ole enää kiellettyjen aiheiden joukossa.

Kuntamarkkinoiden ohjelmaan kuuluu yleensä eduskunnassa käynti. Niin nytkin. Alueemme kansanedustajat Mika Lintilä ja Tuomo Puumala ottivat meidät vastaan torstaina. Keskustelujen pääteemaksi nousivat syksyn tulevat kunnallisvaalit.