SUOMI ESITTI HUIPPUFUTISTA

Viime keskiviikkoillan MM-karsintaottelussa omalla olympiastadionillamme Suomi pelasi yhden jalkapallohistoriansa pelillisesti parhaan ottelun. Vastassa oli Saksa, yksi maailman ehdottomista huippumaajoukkueista.

Suomen Roman Eremenko ja Mika Väyrynen pitivät pitkät tovit keskikentän herruutta. Kertakaikkiaan loistava esitys. Väyrysen kunto ei vain kestänyt koko ottelua, hänellä on liian vähän peliminuutteja tällä kaudella takanaan.

Suomi pelasi taidolla ja kovalla itseluottamuksella ja ilman Litmasta. Lopussa olisi ollut selkeästi tilausta myös Alexei Eremenkolle, mutta hän oli toilailujensa takia sivussa.

Suomi meni ottelussa kolme kertaa johtoon ja yhtä monta kertaa Saksan huippuhyökkääjä Miroslav Klose tasoitti. Suomen voitto olisi ollut jymypaukku ja se oli tosi lähellä. Keskuspuolustuksemme pari virhettä saksalaiset käyttivät armotta hyväkseen.

Mutta täyden katsomon edessä Suomen joukkue osoitti, että se osaa pelata kansainvälisen tason jalkapalloa. Ottelu oli ilman muuta sulka uuden päävalmentajan Stuart Baxterin hattuun. Oli mahtavaa olla todistamassa paikan päällä Suomen huippuesitystä.