SAA SITÄ SUUTTUA

Entinen pääministeri Paavo Lipponen ilmoitti tämän päivän iltapäivälehdissä, että hän jättää kaikki kotimaiset julkiset tehtävät veteraanityötä lukuunottamatta. Lipponen oli ärtynyt Savon Sanomien pääkirjoitukseen, jossa arvosteltiin hänen tulevaa toimintaansa venäläis-saksalaisen maakaasuyhtiön Nord Streamin konsulttina. 

Lipposella on kiistämättä monenlaisia ansioita. Mutta myös rasitteita. Esimerkiksi Lipposen käyttäytymiset Arja Alhoa ja Anneli Jäättenmäkeä kohtaan olivat kaukana oikeudenmukaisuudesta ja valtiomiesmäisyydestä. Härski oli myös Lipposen katteeton lupaus Suomeen saatavasta elintarvikevirastosta juuri ennen eduskuntavaaleja.  

Lipponen ei tarvitse myöskään eduskunnasta ilmaista tilaa eikä työpanosta  muistelmiensa kirjoittamista varten.  Se oli alun alkaen vikaan mennyt sopimus.  Lipposella on mittakaavavirhe omasta tärkeydestään. 

Herkkähipiäinen Lipponen on ansiokkaan elämänsä aikana arvostellut ja jaotellut ihmisiä siinä määrin, että hänen pitäisi sietää myös itseensä kohdistuvaa kritiikkiä. Edes vähän.  Tulee mieleen tältä vuodelta Lipposen julkaisema älykkölista, joka sisälsi etupäässä vain hänen aatetovereitaan. Se lista oli yksipuolisuudessaan hämmentävä.

Lohduttaisin Lipposta, jos hänet tapaisin, että saahan sitä suuttua.  So long!