ESIMERKILLISTÄ TOIMINTAA

Viime viikonlopun pyöräretkelläni Kälviän Välikylässä tuli vastaan neljän hengen seurue. He olivat keräämässä maantien varsilta ylimääräiset roskat pois. Heitä ei kukaan ollut määrännyt tähän työhön vaan he olivat vapaaehtoisesti ympäristötalkoissa ja oma aloitteellisesti liikkeellä puhtaamman ja siistimmän elinympäristönsä puolesta. Tälläisen PIDÄ LUONTO SIISTINÄ ajattelun ja toiminnan soisi lavenevan.  

Osa nuorisoamme on näissä asioissa taantunut. Tuhkakuppien sisällöt, grillituotteitten pakkaukset, tyhjät pullot ja muu irtain heitetään suruttomasti tien poskeen yhteiskunnan siivottavaksi. Toki luonnon roskaamiseen syyllistyvät kaiken ikäiset. Mutta luulisi erityisesti nuorten intresseissä olevan puhdas ja viihtyisä ympäristö.

Erilaiset saasteet ja ilmaston muutokset ovat todellinen uhka. Emme voi ajatella, että luontoäiti kyllä kaiken kestää ja kärsii. Ympäristötalkoisiin voi jokainen osallistua arkipäivän järkevällä toiminnalla ja ratkaisuilla.

Kestävän kehityksen tiellä toivoisi olevan vielä enemmän kulkijoita. Viljellään ja varjellaan.