JUTALLA USKOTTAVUUSONGELMA

Tänään julkaistu Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemä puolueitten kannatusarvio kertoo selkeästi, että sosialidemokraattien uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen kärsii uskottavuusongelmasta.

Tästä hän saa kyllä syyttää pitkälle itseään. Hänen kesäkauden teemansa ovat olleet populistisia heittoja. Hänen poliittiset avauksensa ovat menneet suurelta osin metsään. Kyllä politiikan teko on edelleen vakavaa työtä. Ei sitä lonkalta voi tehdä. Ympäripyöreät katteettomat lupaukset ilmaispalveluista eivät vakuuta tämän päivän kansalaista.

Lisäksi hänen typerä ajojahtinsa pääministeri Matti Vanhasta kohtaan vaalirahajupakassa oli mahalasku. Sosialidemokraateilla on kyllä siinä asiassa oma lusikka lujasti ammattiyhdistystoimitsijoitten keittämässä sopassa. 

Suomalaiset kysyvät myös onko Jutta Urpilainen uskottava pääministeriehdokas? Uskon, että kansa vastaa, ettei ole. Hänen pitää hankkia vielä lisää tietoa, taitoa, kokemusta ja karismaa siihen tehtävään.

Hallituksen pääpuolueet etenevät tasatahtia. Nyt näyttäisi, että Vanhasen johtama Keskusta on lievässä myötätuulessa ja Kataisen luotsaama Kokoomus niukassa vastatuulessa kannatuskehityksensä suhteen. Mutta nämä tiedot perustuvat kuponkien alustavaan tarkastukseen.

Syksyn tulevat kunnallisvaalit antavat sitten parempaa ja pitävämpää tietoa puolueitten voimasuhteista. Nyt näyttää tältä.

2 kommenttia artikkeliin ”JUTALLA USKOTTAVUUSONGELMA”

 1. Kyllä Tapani kirjoittaa taas täyttä asiaa. Jutta on politiikassa aika ohkasilla liikkeellä eli taitaa olla uusi floppi SDP:llä edessä. Puolueen varapuheenjohtajistokaan ei vakuuta. Sieltä löytyy tv-kuuluttaja ja pettäjäpiispa. Mutta ihteppä ovat soppansa keittäneet. Kokoomuksen laskuun en usko. Puolue sai Stubbista aivan uutta puhtia ja kokoomuksen trendi on muutenkin ollut pitkään nouseva. Keskustan kannalta on mielenkiintoista nähdä, voittaako sattumakorppi Vanhanen yksiäkään vaaleja. Maalikamera on muutamissa vaaleissa pelastanut Vanhasen.

 2. Hankaniemi on ennustaja. Muutama päivä tämän kirjoituksen jälkeen
  Helsingin Sanomatkin tölvi Juttaa pääkirjoituksessaa hiljaisuudesta.
  Ilmeisestikkin lukevat sanoma-talossa hankaniemen blokia.

  Jutta näytti eilen tulleen tv-uutisissa takaisin kehiin lomaltaan ja
  ulosanti ei kyllä oikein vakuuttanut, edelleenkään. Jyrki ja Matti
  raatelevat Jutan syksyn tv-tenteissä.

Kommentointi on suljettu.