OVATKO KOULULAISTEN KESÄLOMAT LIIAN PITKIÄ?

Äsken julkaistun brittitutkimuksen mukaan Suomen koululaisten kesälomat ovat liian pitkiä ja siksi haitallisia. Koululaiset ovat tämän tutkimuksen mukaan ilman vanhempien valvontaa ja näin koululaisten tekemät rikokset ja ilkivalta lisääntyvät pitkän loman takia.

Varmasti näin joissakin tapauksissa on mutta silti epäilen tutkimuksen tuloksia.  Valtaosalle koululaisista löytyy tämän päivän Suomessa mielekästä tekemistä. Mukavat harrastukset ja kesätyöt täyttävät monen suomalaisen lapsen ja nuoren kesäkalenterin. Kesäloma on koululaisille arvokasta akkujen lataamisen aikaa.

Koululaitoksemme on kansainvälisesti vertailtuna korkeatasoinen ja se vaatii oppilailtaan syys- ja kevätlukukausien aikana jo peruskoulussakin keskittymistä ja ponnistelua pärjätäkseen ja pysyäkseen opiskelutahdissa mukana.

Tärkeätä on, että lapsemme oppivat myös kodin ja koulun ulkopuolella käyttäytymään ihmisiksi. Elämä ei ole aikuisinakaan pelkästään työntekoa.  Työn lisäksi on hyvä olla harrastuksia, ystäviä ja positiivista mieltä katsella uteliaana maailmaa.

Koulutyö päättyy tällä viikolla. Onnittelen valmistuneita ja toivotan hyvää kesälomaa. Olette lomanne ansainneet.