SAIPAS SANOTTUA

Politiikassa käydään puolueitten kesken kovaa kilpailua. Kilpailijan mollaamisessa kannattaisi kuitenkin malttaa mielensä. Maanisäksi tyrkyllä olevalta Sauli Niinistöltä odottaisi enemmän malttia ja sydämen sivistystä.

Eduskunnan puhemies kokoomuslainen Sauli Niinistö on kohtuullisen kärkäs. Hänellä on liipasinsormi viritetty herkkään asentoon. Hän ehti verekseltään mollaamaan vaalirahoitusepäselvyyksissä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Timo Kallia. 

Lehtitietojen mukaan myös puhemies Niinistö on saanut vaalirahoitusta ”harmaalta alueelta”. Hän ei ole sen puhtaampi pulmunen kuin muutkaan. Niinistön vaalikassaa täydensi 10.000 euron avustussumma Kehittyvien Maakuntien Suomelta, jonka taustajoukoissa häärii ideaparkki Sukari.

Eduskunnan puhemies Niinistö, jonka pitäisi olla päivän politiikan yläpuolella yrittää käyttää kilpailijan pikku kompastelut täysmääräisesti edukseen. Nyt puhemies osui omaan nilkkaansa.

Mutta saipas sanottua.