KÄRPÄT

Ei saatu tälläkään päättyneellä pelikaudella nyljettyä näitä vikkelästi liikkuvia pienikokoisia näätäeläimiä. Vaikka metsästäjinä olivat Suomen parhaat pelimiehet ja huippuvalmentajat oveline taktiikkakuvioineen. Nämä portimoiksikin kutsutut turkiseläimet liikkuivat niin vikkelästi siksakkia, että niiden pyydystäminen oli melkein mahdotonta. Lisäksi ne olivat kärppinä aina oikeaan aikaan oikeilla paikoilla.

Kärpät olivat taas alkuperäisen nimensä veroisia. Suomen jääkiekkomestaruus tuli pohjoisen pojille ansaitusti. Oulussa on tehty monet vuodet jääkiekon hyväksi pitkäjänteistä ja tuloksellista työtä. Kävin tällä pelikaudella katsomassa yhden ottelun ja erätauolla seurueellamme oli mielenkiintoinen mahdollisuus kysellä Kärppien toimitusjohtaja Juha Junnolta kaikkea seuran toimintaan liittyvää.

Kärpät on suurella ammattitaidolla johdettu vakavarainen yritys, jolla on erinomaiset mahdollisuudet menestyä myös tulevina vuosina. Mutta ei pelkkä talous tietenkään takaa jatkossa menestystä, vaan on löydettävä hyvät valmentajat ja oikea pelaajarinki. On mukava todeta, että mestari Kärpissä pelasi kuluneella kaudella kaksi keskipohjalaista lahjakasta nuorta jääkiekkoilijaa.

Suuri mielenkiinto kohdistuu Kärppien seuraavan päävalmentajan nimeen. Spekulaatioita on esitetty muttei nimeä ole vielä virallisesti julkistettu. Varmaa on, että päävalmentajaksi valitaan kovan luokan osaaja. Paikka on enempi kuin haasteellinen.