KAHDEN PIIRIN KANSALAINEN ?

Niin kauan kuin muistan on Keski-Pohjanmaalla siirrelty rajoja. Hankkeet ovat olleet eräänlainen ikiliikkuja, se on keksitty yhä uudelleen ja uudelleen. Aina kun tulee vähänkin ulkoista uhkaa. Nyt on vuorossa vaalipiirin muuttoaikeet Vaasasta Oulun vaalipiiriin.

Aikaisemmat yritykset rajojen siirtoaikeissa ovat menneet kiville. Näin uskon käyvän tälläkin kertaa. On vaikea kuvitella, että esimerkiksi Kokkola jaettaisiin kahteen valtakunnalliseen vaalipiiriin. Ruotsinkielisille annettaisiin oma vapaus valita suuntaansa. Tämä on absurdi ajatus demokratian kannalta.

On syytä vähitellen tottua ajatukseen, että Keski-Pohjanmaa on kaksikielinen maakunta. Minusta se on rikkaus eikä rasite.

Tämän suuntainen operaatio on varmin tapa murentaa maakunta sisältäpäin. Maakuntapoliitikkojen on syytä tuntea perusasiat. Ei ole omaa Keski-Pohjanmaan maakuntaa eikä sen liittoa ilman Kokkolaa.

Näihin ongelmakohtiin emme löydä ratkaisevaa apua pohjoisesta, jos ei etelästäkään. Tulevaisuutemme on omissa käsissämme. Älkäämme itse heikentäkö maakunnallista kivijalkaamme.