LASIKAAPISSA

Suomalaisen sananlaskun mukaan ei pidä viskellä kiviä, jos istuu itse lasikaapissa.
Tämä pitäisi teidänkin muistaa arvoisat alueemme kansanedustajat Jutta Urpilainen ja Bjarne Kallis.

Kun on vastuussa, niin silloin ollaan vastuussa. Hallituspuolueet noudattavat omaa hallitusohjelmaansa eikä siinä jää tilaa yksinäisen hallituspuolueen kansanedustajan sooloilulle. Lisäisikö se todella eduskunnan arvovaltaa, jos asiat hoidettaisiin kuin huutokaupassa? Alkaisi melkoinen hulina ja kaupankäynti. Tätäkö tarkoititte Jutta ja Bjarne?

Jutalle toivon menestystä demareitten puheenjohtajakilvassa. En ryhdy toimintaasi eduskunnassa arvioimaan sunnuntain 17.2 Keskipohjanmaa-lehden kirjoituksesi aiheen perusteella, vaikka se olisikin kohtuullisen helppoa. Kyllä oppositiotoiminnassakin täytyy jotain tolkkua olla, jos aikoo kannatusta lisätä. Se teidän sosiaalidemokraattienkin tulee muistaa.

Bjarne Kallis on joviaali mies, joka on kunnostautunut monessakin. Menestyväksi pörssihaiksikin häntä voi kunnioittavasti kutsua. Minua hymyilytti, kun Bjarne raapusti nimensä opposition välikysymykseen valtion omistajuuspolitiikasta.

Nämä asiat on ratkaistu silloin, kun enemmistöosakkuuksista on luovuttu ja yhtiöt pantu pörssiin. Bjarnen pitäisi tietää ja tietääkin, ettei Suomeen sovi samanlainen valtion omistajuuspolitiikka kuin Venäjälle.

Mitä tekisi esimerkiksi suomalainen pääoma, jos valtio ei toimisi osakkeenomistajana liiketaloudellisesti kestävällä tavalla. On helppo arvata, että pääomat siirtyisivät muihin yhtiöihin, parempiin sijoituskohteisiin, vaikka ulkomaisiin.

Kun on vastuussa isänmaan asioista ja kohtaloista, niin ei silloin voi toimia sirkushevosen lailla. Myönnän kyllä, että opposition edustajat ovat aikaisemminkin populismiin syyllistyneet.

Yksi kommentti artikkeliin ”LASIKAAPISSA”

  1. Selvää keskustapropakandaa nämä Hankaniemen sivut. Pitää muistaa että Juttalla oli rohkeutta äänestää halituskansanedustajana omaa ryhmäänsä vastaan. Sellaiseen ei Puumalasta ja Lintilästä ole. Tulevana puolueen puheenjohtajana Jutta tulee johtamaan SDP:n avoimeksi kansalaispuolueeksi, jossa ryhmäkuria eikä muutakaan kuria ole. Sillä SDP:sta tulee Jutan johdolla niin suuri, ettei muista ole vastusta. Sitten pannaan Hankaniemet ja Hänniset kuriin. Kallista saakin moittia. Huono mies – ei hyvä.

Kommentointi on suljettu.