NUORET JA KESKUSTA

Viime aikoina häirinnän ja juorujen saralla kunnostautunut valtakunnan ykkösmedia Helsingin Sanomat yhdisti jokin aika sitten auringonlaskun ja Suomen Keskustan. Lehdessä oli mittava artikkeli, jossa ennustettiin puolueelle jyrkästi hupenevia kannatuslukuja. Keskustan tulevaisuudelle luettiin lehdessä sanalla sanoen madonluvut.

Aivan hiljan tutkittiin nuorten käsityksiä puolueitten suhteen. Suomen keskusta oli nuorten mielestä suosituin puolue. Demarit taas olivat menettäneet jyrkästi kannatustaan nuorten keskuudessa. Onneksi Hesarikaan ei aina osu oikeaan ennustuksissaan.
Sen tiedot perustuivat Keskustan suhteen kuponkien alustavaan tarkastukseen.

Tämän päivän nuorilla on vahva tietotaso. Suuri enemmistö nuorisosta on tosi fiksuja.
He eivät vaan halua pitää suurta meteliä aikaansaannoksistaan.

Keskustan on syytä olla nöyrästi ylpeä siitä, että nuoret ovat rankanneet sen ykköseksi. Pääministeri Matti Vanhasen johtama Suomen Keskusta on hyvässä iskussa. Niin sen on oltavakin, sillä ympärillämme puhaltavat muutoksen tuulet puhurin lailla. Hallituksen asialistalla on ollut ja tulee riittämään vaikeita asioita ratkottavaksi.

Tuleen ei voi jäädä makaamaan. Huominen on haasteellinen.