PANKISSA

Itse käytän nettiä pankkiasioinnissani ja palvelut pelaavat ihan kiitettävästi.

Yritin soittaa pankkiin yhden epäselvän laskun takia, mutta se oli toivoton yritys. En löytänyt yhdenkään virkailijan numeroa. En edes pankinjohtajien. Lähetin myös s-postia. Kun näistä ei ollut apua, niin lähdin salkkuni kanssa pankkiin.

Kun tulin pankkiin pahaa aavistamatta, niin säikähdin. Iso odotussali oli tupaten täynnä varttunutta väkeä odotusnumero kourassaan. Odottavia asiakkaita istui joka paikassa, portailla ja pitkällä käytävällä. Sen huomioin, ettei heillä ollut juomaa eikä evästä mukanaan. Olisi pitänyt olla.

No, kävelin käytävää pitkin ja löysin virkailijan, joka työskenteli seisaallaan näyttöpäätteellään ahtaassa kopissa. Liukuovi oli hiukan auki. Selitin virkailijalle oman vaatimattoman asiani. Hän oli ystävällinen ja sanoi, että mennään asiakaspalvelusta kysymään, josko siellä voitaisiin auttaa. Sanoin kiireesti etten halua etuilla. Ystävällinen virkailija kuitenkin meni ja halusi auttaa, mutta joutui sanomaan, ettei asiakaspalvelussa juuri sillä hetkellä ollut ketään. Kiitin häntä ystävällisyydestä ja poistuin.

Seuraavana päivänä minulle soitettiin pankista s-postiin laittamani numeroni perusteella. Olin kuitenkin saanut selvitettyä omin konstein epäselvän laskuni. Tämänkin käyntini jälkeen voin todeta, että olen saanut pankista ja pankeista asiallista palvelua.

En ole minkään pankin luottamustehtävissä. Olen kuitenkin moniin yhteiskunnan luottamustehtäviin valittu ja katson, että epäkohtiin on puututtava. Tällä pankkikäynnillä niitä näin.

Niillä harvoilla tunneilla, jolloin rahahanat ovat rahvaalle auki, pitäisi pankin pystyä parempaan.

Tapani Hankaniemi