ONKO ILMANSUUNTA OIKEA?

Suomen poliittinen johto on laittanut liki kaikki kortit läntiseen koriin. Presidenttiehdokkaistakin suurin osa vannoo läntisen arvoyhteisön nimiin. Itäinen suuri naapuri on heidän mielestään vähintäänkin mörkö. Onko tällainen suppea ja yksipuolinen tarkastelukulma Suomen etujen mukaista?

Rohkenen epäillä. Euroopan Unioni on savijaloilla seisova paperitiikeri. Britit ymmärsivät ja lähtivät omille teilleen. Jäljelle jäi sekava seurakunta.

Suomen pitäisi ymmärtää, että tulevien vuosien aikana itä vahvistuu. Venäjä ja Kiina tulevat olemaan suuria mahteja sekä taloudellisesti että sotilaallisesti. Ne tulevat tiivistämään yhteistyötään. Eripurainen ja taantuva EU ei tule olemaan vastavoima idän jättiläisille.

Suomen pitäisi lopettaa lännen perässä kulkeminen ja itsenäistyä sekä nähdä isommat kokonaisuudet. Jos me olemme itään päin väleissä, niin kuka meitä uhkaa? Suurimmat turvallisuusuhkamme ovat nyt vallassa olevat oikeistovoimat ja amerikkalaismieliset kenraalimme.

Jos me oikein viisaita ja itsenäisiä olisimme, niin asehankinnat pitäisi tehdä Venäjältä. Se olisi turvallisuusuutemme kannalta paras vaihtoehto. Saisimme sieltä sota-aseet ja sotakoneet edullisesti.  Kyllä niillä tappohommat sujuisivat siinä kuin lännen aseillakin.

Minulta ei tipu ääntä Sauli Niinistölle lähestyvissä presidentinvaaleissa.

Se on ainakin varma.