KESKUSTA JA HELSINKI

Viimeisessä Suomenmaassa muutamat pettyneet keskustalaiset kunnallisvaaliehdokkaat kiereskelivät tuhkassa ja antoivat ymmärtää, että helsinkiläiset inhoavat keskustaa. Tämä on kummallista politiikan tekoa. Eihän asia näin ole.

Jos esimerkiksi päämisterimme Juha Sipilä olisi viime eduskuntavaaleissa asettunut ehdokkaaksi pääkaupunkiimme, niin hän olisi saanut mahtavan äänivyöryn. Mutta häntä ei järjestöväki päästänyt Oulun vaalipiiristä Helsinkiin ehdokkaaksi. Se oli harmi.

Juuri käydyissä kunnallisvaaleissa uskottavat ja kiitettävää työtä tehneet ehdokkaamme Laura Kolbe ja Terhi Peltokorpi menivät hyvillä äänimäärillä kaupunginvaltuustoon. Lisäksi konkarimme Paavo Väyrynen selvitti itsensä sekalaisesta seurakunnasta myös mukaan Helsingin päätöksen tekoon. Ministerimme Kimmo Tiilikaisen äänimäärä ei anna oikeata kuvaa, sillä hän jäi valitettavasti pormestarivaalin jalkoihin.

Kyllä keskustalaisen on mahdollisuus menestyä myös Helsingissä. Tarvitsemme valovoimaisia ehdokkaita ja oikeata asennetta. Ei kitisemällä ja äänestäjiä moittimalla valtuustoon pääse Helsingissä eikä Kokkolassakaan.

Tapani Hankaniemi
kaupunginvaltuuston jäsen
Kokkola