VÄLIMATKAT JA SYNNYTYKSET

Kokkolassa sijaitsevan Keski-Pohjanmaan keskussairaalan korvaaminen on hankalaa etäisyyksien vuoksi. Niin Ouluun kuin Seinäjoenkin suuntaan tulee matkaa 200 kilometriä.

– Täyden palvelun päivystyksen toinen kriteeri on, että päivystykseen pitäisi päästä alle kahdessa tunnissa. Aika vauhtia saa tulla että ehtii siinä ajassa Ouluun tai Seinäjoelle ambulanssilla. Se on sikäli vaikeassa paikassa.

Keistinen muistuttaa, että Kokkolan keskussairaalan toiminta-alueella asuu paljon nuorta väkeä, ja synnytyksiä on hyvin korkea määrä. Jos se ei jatkossa olekaan täyden palvelun sairaala, pitää silti olla tarjolla varsin laajasti palvelua.

Näin sanoo lääkintöneuvos Timo Keistinen sosiaali-ja terveysministeriöstä. Keistinen tuntee keskussairaalamme entisenä johtavana ylilääkärinä tämän alueen olosuhteet ja toiminnan.