SUOMEN TALOUS HALVAANTUU

Nordea on vetänyt ennustettaan alas ja sen mukaan Suomen talous kutistuu tänä vuonna neljättä vuotta peräkkäin. Talous kutistuu tänä vuonna 0,3 prosenttia.

Uutena uhkana Suomelle Nordea mainitsee maailmankaupan kasvun pysähtymisen ja kehittyvien talouksien ongelmien kasautumisen. Nordea ennustaa jopa Suomen talouden halvaantuvan.

Kuinka kauan pidämme lännen ohjauksesta kiinni. Kyllä idän ikkunat pitäisi saada auki mitä pikimmin. Se olisi yksi mahdollisuus.

Euron haittavaikutukset alkavat olla nyt niin suuria, että päättäjien pitäisi havahtua. Velkaunionista pitäisi päästä eroon. Mitä nopeammin sitä parempi. Mutta omia virheitä on tunnetusti vaikea myöntää. Tosin presidentti Niinistö jo epäsuorasti myönsi virheen tapahtuneen liittyessämme ainoana pohjoimaana euroon.

Mutta kovaksi keitetty Paavo Lipponen ei myönnä mitään. Hänellä on vieläkin lämpimänä muistona kuinka hän sai poikasena saksalaissotilaalta makiaisen. Lipponen on enempi kuin eurooppalainen. Hän pääsi tavoitteeseensa ilman kansanäänestystä. Nyt olemme  Euroopan talousytimessä. Maksajina ja kärsijänä.

Vielä ei suuri yleisö tajua kuinka huonosti talousasiamme ovat.