LÄNNEN RAHA PUHTAAMPAA?

Nyt kaikki mikä tulee idästä on pahasta. Pyhäjoen atomivoimalahankkeen rahoitusta tutkitaan vainukoirien tavoin. Onko itäraha sen likaisempaa kuin länsiraha. En usko.

Länsimaiset yhtiöt siirtelevät varojaan ja tulojaan monimutkaisilla järjestelyillä verottajan ulottumattomiin. Itärahoja liikuttelevat oligarkit mielensä mukaan. Samaa pimeää rahaa tulee molemmista ilmansuunnista.

Ranskalainen Areva ei taida saada Olkiluodon projektiaan valmiiksi koskaan. Siinä sitä on lännen osaamista. Kyllä venäläiset ainakin saman verran osaavat.

Kreikka uhkaa viedä meiltä tuhkatkin pesästä. Miksi? Jos Kreikalle annetaan velkoja anteeksi silloin pitää myös Suomelta ja muilta repiä samassa suhteessa velkakirjoja. Jos ja kun Kreikka menee konkurssiin eikä pysty maksamaan velkojaan, silloin ei Suomenkaan pitäisi maksaa mitään. Kaikki velat nollataan ja aloitetaan puhtaalta pöydältä.

Mutta eihän Suomi hyvin käyttäytyvänä mallioppilaana tätä tee. Se maksaa kiltisti kaiken mitä määrätään.

Se nähtiin Etyjin juhlakokouksen valmisteluissa. Jos presidentti olisi sanonut että juhlakokoukseen ovat myös venäläiset tervetulleita, niin ei kellään olisi ollut nokan koputtamista.

Mutta jos esimerkiksi Liettua tai Latvia vastustaa, niin me kumarramme tai niiamme ja toimimme heidän toivomustensa mukaisesti. Naurettavaa kuuliaisuutta.