HS-GALLUP

Tuoreen HS-gallupin mukaan keskusta olisi tukevasti kiinni pääministerin salkussa, jos vaalit pidettäisiin nyt. Keskusta on mennyt ykköspaikalle ohi kokoomuksen. Samaan aikaan kun keskustan kannatus on noussut pari prosenttiyksikköä, on kokoomuksen kannatus pudonnut lähes saman verran.

Lopputulos: suurehkot puolueet ovat nyt kolmessa luokassa. Keskusta on omassa sarjassaan yli 20 prosentin kannatuksella, sitten tulee kokoomus ja kolmannessa ryhmässä Sdp ja perussuomalaiset käytännössä tasoissa. Demareille prosenttiyksikön kymmenyksen etumatka perussuomalaisiin saattaa tosin olla psykologisesti merkittävää: puolue on kivunnut kolmanneksi.

Samansuuntaisia tuloksia ovat näyttäneet viime aikoina kaikki mielipidemittaukset. Kannatusliikahdukset ovat kuitenkin olleet sen verran suuria puoleen ja toiseen, että ensi kevään vaaleista ei näiden lukujen valossa uskalla paljon ennustaa.

Näin kirjoitti HS tänään julkaistessaan galluppinsa.