KESKUSTA KILPAILEE SUOMEN JA SUOMALAISTEN ASIOIDEN AJAMISESSA (EDELLEEN)

Sain palautetta 4.5 KP:ssa. Minua huomautettiin siitä että annoin niukalti tunnustusta pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen aikaansaannoksista. Lisäksi samassa kirjoituksessa esitettiin kysymys liberaaliryhmän Alden kyvystä hoitaa maatalousasioita. Vastaan näihin kysymyksiin mielelläni.

Sanoin, että nykyinen hallitus olisi voinut keskittyä muihinkin asioihin kuin sote-ja kuntauudistuksiin. Olen edelleen samaa mieltä. Näitä asioita on hakattu koko tähän astinen vaalikausi ja tylsällä kirveellä. Puut jäivät konkeloon. Oppositiopuolueet keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän aloitteesta auttoivat hallitusta joutumasta täyteen umpikujaan.

Kataisen hallituskausi on ollut pitkälti pysähtyneisyyden aikaa. Nyt hallituksesta ovat lähdössä avainministerit toisensa jälkeen. Monet asiantuntijat arvioivat, että maatamme johtaa toimitusministeriö seuraaviin eduskuntavaaleihin saakka. On vahinko kun kelpo presidenttimme on riisuttu vallasta. Hän ei katselisi enää tällaista toimettomuutta.

Voi olla, että käytän totuutta säästeliäästi arvioidessani nykyisen hallituksen hyviä tekoja. Mutta kun en niitä löydä ja tältä ne asiat näyttävät. Myönnän, että ei tällaisen kirjavan lauman johtaminen helppoa ole. Tästä seuraavan hallituksen muodostajilla on opittavaa.

Samassa kirjoituksessa väitettiin, että koko EU:n ajan suomalainen maatalous on ollut kokoomusmeppien osaamisen varassa. No tässä lausunnossa ei ole totuutta säästelty.

Olen kaksi kertaa käynyt Brysselissä sekä Erkki Liikasen että Olli Rehnin komissaarikausilla. Olen tutustunut Brysselissä työskentelevään suomalaiseen virkakuntaan. Siitä on mielihyvin annettava kiitettävä arvosana. Mieliin jäi esimerkiksi maatalouden parissa työskennellyt Jarmo Vaittinen. Hän on alansa huippuosaaja.

Olen myös seurannut muiden puolueiden meppien toimintaa Brysselissä  suomalaisen maatalouden parissa. En voi moittia muita puolueita. Kyllä he kaikki ovat olleet isänmaan asialla. Tältä vaalikaudelta on nostettava esille kokoomusmeppi Petri Sarvamaa. Hän ei ole yksisilmäinen vaan toimittajataustansakin takia hänellä on laaja yleissivistys sekä sen myötä näkemystä myös maatalouden suuntaan.

Kokoomuslainen kirjoittaja antaa ymmärtää, että liberaaliryhmä Alde ajaisi EU:n maataloustukia alas. Nämä tiedot perustuvat kyllä otsikkotason tietoihin ja kuponkien alustavaan tarkasteluun. Alden ehdotus tähtää maailman vapaakauppaneuvotteluihin eikä EU:n maataloustukiin. Kyllä Alden ja aivan erityisesti keskustalaisten meppien maataloustavoitteet ovat perheviljelmissä ja niiden pärjäämisessä.

Todettakoon, että EU:N tämän hetken suurimpia maataloustukien saajia ovat Tanskan prinssi Joachim, Walesin prinssi Charles ja Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa. On myönnettävä, että porvariryhmällä on myös maatalousvaltaa.

Isänmaan asialle jokainen meppi täältä maailmalle lähetetään. Edessä ovat kovat ajat. Yhdessä eteenpäin. Se on ainoa oikea tie.

Suomalainen maatalous tarvitsee meidän kaikkien tuen.