SIPILÄ SOVUN RAKENTAJANA

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen mukaan nyt esitetty sote-malli on keskustan kotikunta-maakuntamallin mukainen.

Tiilikaisen tiedotteen mukaan kunnissa päätetään jatkossakin esimerkiksi lasten päivähoidosta, peruskoulusta, kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-aikapalveluista, asuinviihtyvyydestä ja elinvoimasta.

Palveluiden järjestämisvastuu on hallituksen ja opposition tekemän kompromissin mukaan viidellä sote-alueella, mutta kunnat toimivat tuottajina. Tiilikaisen mielestä tämä nopeuttaa pääsyä lääkärille.

Sote-uudistus on keskeinen osa hallituksen rakennepakettia, jolla on tarkoitus kuroa umpeen kestävyysvajetta.

Keskusta on aina ollut vastuunkantajapuolue. Niin nytkin. Kun isänmaan etu oli saada kauan velloneessa sote-asiassa ratkaisu, niin puolueemme puheenjohtaja Juha Sipilä tuli sovinnon tekijänä ja konkelon laukaisijana esiin.

Jos sote-solmu olisi jäänyt seuraavan hallituksen aukaistavaksi, olisi se merkinnyt talousmurheitten lisäksi ylivoimaista taakkaa uudelle hallitukselle.

Tästä syntyneestä sopimuksesta rakennamme parlamentaarisin voimin Suomelle hyvän sosiaali-ja terveysjärjestelmän.

Johtajien pitää tehdä ratkaisuja eikä siinä ehdi jokaiselta puolueen jäseneltä kysyä mielipidettä. Maan etu menee kaiken edelle.

Keskustalla on hyvä puheenjohtaja Juha Sipilässä.