KONTRON PUNKTI

”Kansalaisia pidetään vähä-älyisinä olioina, jotka eivät itse tiedä, miten tavalliset asiat pitää hoitaa. Suomi on turhien lakien luvattu maa.

Tämä kyllä tiedetään ainakin maaseudulla jo entuudestaan. Tuskin mitään tässä maassa on ryhdytty valvomaan ja vahtimaan niin paljon kuin maaseudun elämää. Maataloudestakin on tullut elinkeino, jossa puolet ajasta menee byrokratian pyörittämiseen.

Liikuntahallia ei voida rakentaa , koska silloin siihen pitäisi rakentaa myös pommisuoja. Myytävissä omakotitaloissa pitää olla energiatodistus. Se ei tosin kerro, paljonko talossa on todellisuudessa käytetty energiaa.

Äidinmaidon korvikepurkeissa ei saa olla vauvojen kuvia. Se saattaisi houkutella äitejä ruokkimaan vauvojaan äidinmaidon korvikkeella. Alle 18-vuotiaat eivät saa käyttää tähtisädetikkuja. Hääkyltti on tilapäinen opaste, johon tarvitaan elykeskuksen lupa.

Älyttömiä esimerkkejä on paljon. Monet määräyksistä ovat pelkästään hölmöjä, mutta joukossa on suorastaan vahingollista lainsäädäntöä.

Kaiken säätelystä on tullut maan tapa. Kansalaisia pidetään vähä-älyisinä olioina, jotka eivät itse tiedä miten tavalliset asiat pitää hoitaa.

Miksi suurimmat älyttömyydet kohdistuvat juuri maaseutuun olisi tutkimisen arvoinen asia. Se kertoo ehkä siitä, että pykälien sorvaajat ovat etääntyneet kauaksi tavallisten ihmisten elämästä.

Mutta kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan. Juuri nyt ympäristöministeriössä valmistellaan laajoja uusia käyttökieltoja Natura-alueille. Näissä metsissä kuulemma metsästäjät ja muut luonnossa liikkujat häiritsevät toisiaan. Kielletään siis metsästys.

Ahdastahan metsässä tietysti onkin. Suomessa kun ei ole maata kuin vaivaiset viisi hehtaaria nokkaa kohti. Eivät sinne metsään kaikki mahdu. ”

Näin Lauri Kontro ja taas asiaa.