HYVÄT UUTISET KORTILLA

SUORA LAINAUS LAURI KONTROLTA MAASEUDUN TULEVAISUUDESTA

”Uudet työpaikat syntyvät vain investointien kautta. Jotta teollisuus investoisi, sillä pitäisi olla varmuus mm. siitä, että tulevaisuudessakin on saatavilla edullista energiaa. Suomi on energiariippuvainen maa eikä sitä asiaa kovin helposti muuteta.

Varmuutta edullisesta energiasta ei kuitenkaan enää ole. Ensi talvena palataan jälleen polttamaan hiiltä, kiitos sen, että turpeen tuotantoa on ajettu alas. Keinotekoinen cityvihreys on käytännössä hiilenmustaa. Pohjois-Suomen ydinvoimahanke on enemmän kuin heikoilla. Lienee vain ajan kysymys, kun koko projekti pannaan jäihin.

Samaan aikaan kun työttömyys lisääntyy, valtion velka jatkaa kasvuaan. On huono yhtälö, jos investoinnit vähenevät samaan aikaan kun valtio joutuu leikkaamaan. Seuraavaksi leikkauslistalla on maataloustuki, jos Brysselin neuvotteluissa käy huonosti. Leikkauslistat syventävät lamaa entisestään.

Suomi alkaa kaivata hyviä uutisia. Toistaiseksi niitä ei ole vaan yskä sen kuin pahenee.”

Kontron kanssa samaa mieltä. Hyvät uutiset taitavat olla kortilla.