MATTI VANHANEN PUHUU ASIAA

Ex-pääministeri Matti Vanhanen (kesk) oli keskiviikkona oikeudessa todistamassa Nuorisosäätiön asioista. Hän kertoi, että Nuorisosäätiö perustettiin keskustaa tukemaan.
Vanhanen oli kaivanut esille vuonna 1961 perustetun Nuorisosäätiön perustamisasiakirjat.

– Näitä pöytäkirjoja ei ole ymmärtääkseni poliisi ollut omissa tutkimuksissaan hankkinut. Nuorisosäätiö oli rinnakkaissäätiö Maaseudun kukkaisrahastolle ja perustettu asutuskeskustoimintaa varten Kukkaisrahastoksi. Kukkaisrahaston määritelmä 1950-luvulla oli, että se hankkii adressimyynnillä varoja ja varoja, jotka lahjoitetaan säätiön tarkoitukseen, Vanhanen sanoi toimittajille oikeusistunnon jälkeen.

Mitä Nuorisosäätiön toiminnassa on ollut rikollista? Mielestäni ei mitään. Puolueita lähellä olevat toimijat ja instituutiot tukivat siihen aikaan poliittista toimintaa. Jokaisella puolueella oli vastaavia mesenaatteja. Säännöt ovat varmasti olleet liian väljät. On oikein, että niitä on tarkistettu.

Mutta kaikesta tapahtuneesta joutuu tekemään ikävän johtopäätöksen. Onko Suomen oikeuslaitos politisoitunut? Aina kun on vaalit tulossa, niin keskustalaiset ovat käräjätuvassa.

Isot herrat saavat tehdä valtakunnan oikeuslaitoksen johdon suostumuksella vaikka minkälaisia talo-ja kiinteistökauppoja satojen tuhansien eurojen voitolla ilman seuraamuksia. Sen todisti äsken Finnairin Vehviläisen pälkähästä päästäminen. Valtakunnan oikeuslaitoksen kärkimiehiin kuuluva vapaamuurari Jorma Kalske antoi puhtaat paperit isolle joukolle isokenkäisiä.

Herrat pärjäävät aina.