HUOLI HUOMISEN TYÖPAIKOISTA

 

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat jo pitkään vastanneet uusien työpaikkojen syntymisestä Suomeen. Viimeisten kymmenen vuoden aikana syntyneet 70 000 uutta työpaikkaa ovat syntyneet kaikki pk-yrityksiin. Samaan aikaan suuret yritykset ovat vähentäneet työntekijöitään.

Pk-yritysten merkitys työllistäjinä kasvaa tulevaisuudessa entisestään. Näin voi ainakin päätellä viime aikojen uutisista suurten yritysten yt-neuvotteluista.

Yrittäjät ovat vanhenemassa. Suomessa on noin 74 000 vähintään 55-vuotiasta yrittäjää.  Vain 23 prosentilla yrittäjistä on jatkaja tiedoissa.”Koko kansantalouden kannalta on tärkeää, että näiden yrittäjien työlle löytyy jatkajia.

Edellä oleva kirjoitus on lainaus Maaseudun Tulevaisuuden pääkirjoituksesta. Tähän MT:n tilannekatsaukseen ja huoleen on helppo yhtyä.

Maan hallitus on ollut tässä huolenpidossa ponneton. Huomisen työpaikkojen turvaamiseen ei ole panostettu. Se on suuri vahinko.